Hoogwaardige kronen, bruggen, facings en etsbruggen in Limburg

tandpand-reuver-kronen-en-bruggen

Heeft u een kroon of een brug nodig? Dan verricht uw tandarts het onderzoek en maakt hij de afdruk van uw gebit. Wij vervaardigen vervolgens de kroon of brug. Op deze pagina leest u meer over de verschillende kronen en bruggen die wij aanbieden. Neem voor meer informatie contact op.

Kronen

Wat is een kroon? En waarom wordt een kroon gemaakt?

Een kroon is een kapje van metaal en porselein, enkel porselein of zirconium, dat precies past over een afgeslepen tand of kies. Het kapje zit op de tand of kies vastgelijmd. Door een kroon krijgt de tand of kies zijn oorspronkelijke vorm weer terug. Er zijn verschillende redenen waarom u een kroon nodig kunt hebben:

Tandbederf

Tandbederf kan ervoor zorgen dat een groot deel van de tand of kies verloren gaat. Er is dan onvoldoende houvast voor een vulling en er wordt een kroon geplaatst om weer een volledige tand te hebben.

Cosmetisch

Meestal gaat het daarbij om zichtbaar verkleurde en/of slecht gevormde tanden of kiezen.

De behandeling van een kroon of brug verloopt in een aantal stappen. Hiervoor zult u tenminste twee keer bij uw tandarts terug moeten komen. Zo nodig wordt plaatselijk een verdoving gegeven. Een kroon of brug wordt niet direct in uw mond gemaakt, maar in een tandtechnisch laboratorium. Dit duurt ongeveer twee weken. Vervolgens kan deze door uw tandarts worden geplaatst.

Bruggen

Wat is een brug? En waarom wordt een brug gemaakt?

Een brug wordt gemaakt ter vervanging van één of meer ontbrekende tanden of kiezen. Een brug zit vast aan twee of meer pijlers. Dit zijn afgeslepen tanden of kiezen aan weerszijden van de open ruimte van de ontbrekende tand of kies. Een brug bestaat uit twee of meer kronen, die op de pijlers passen en een brug of tussendeel, ook wel ‘dummy’ genoemd. De dummy bestaat uit één of meer kunsttanden en/of kiezen, die op de plaats van de open ruimte komen.
tandpand-reuver-kronen-en-bruggen
Er zijn verschillende redenen waarom u een brug nodig kunt hebben:
De behandeling van een kroon of brug verloopt in een aantal stappen. Hiervoor zult u tenminste twee keer bij uw tandarts terug moeten komen. Zo nodig wordt plaatselijk een verdoving gegeven. Een kroon of brug wordt niet direct in uw mond gemaakt, maar in een tandtechnisch laboratorium. Dit duurt ongeveer twee weken. Hierna zal uw tandarts de brug bij u plaatsen.

Facings

tandpand-reuver-dental-unique-facings-2
U wilt mooie witte tanden? Wilt u verlost zijn van een spleetje tussen uw tanden? Of wilt u een afgebroken tand laten repareren? Met behulp van een zogenoemde facing kan de tandarts het uiterlijk van uw gebit verfraaien.   Een facing is een laagje tandkleurig vulmateriaal van composiet of een schildje van porselein. De tandarts plakt het vulmateriaal op de tand. Een schildje van porselein wordt in ons tandtechnisch laboratorium gemaakt. Zo kan de vorm of kleur van een tand veranderd worden. Ook kunnen spleetjes tussen tanden opgevuld worden, afgebroken hoekjes gerepareerd worden, gele of bruine tanden weer wit worden gemaakt en scheve tanden worden gemaskeerd.

Etsbrug

tandpand-reuver-dental-unique-etsbrug

Een etsbrug is een alternatieve techniek om een ontbrekende tand of kies te vervangen. Het bijzondere van een etsbrug is dat de tandarts deze aan goede of vrijwel goede tanden of kiezen kan plakken zonder dat deze uitgebreid hoeven te worden geslepen.

 

Er zijn twee manieren om de etsbrug aan te brengen. Bij de eerste methode verankert de tandarts de etsbrug éénzijdig aan één aangrenzende tand of kies. Bij de tweede manier verankert de tandarts de etsbrug aan weerszijden, aan één tand of kies. Een kunsttand (of dummy) vult de lege ruimte van de ontbrekende tand of kies op. Zogenaamde retentievleugels zorgen voor het houvast aan de pijlers. De tandarts zet deze met cement vast: je kunt dit zelf niet verwijderen.

Kroon op een implantaat

tandpand-reuver-dental-unique-implantaatbrug

Een kroon kan ook worden vastgeschroefd op een implantaat dat vastgegroeid is in het kaakbot. De natuurlijke wortel wordt vervangen door een kunstwortel, het implantaat. Het plaatsen van een implantaat is geen grote ingreep. Vaak wordt een implantaat geplaatst bij een kaakchirurg of implantoloog. Het kan zijn dat uw tandarts u doorstuurt naar een implantoloog, maar soms komt er ook een implantoloog naar de praktijk van uw eigen tandarts.

 

Omdat het implantaat gemaakt is van titanium, zal uw lichaam het implantaat niet afstoten. De kroon op een implantaat biedt net zoveel kracht en sterkte als uw natuurlijke tanden. Uw kaak zal niet slinken (in hoogte en dikte afnemen) en uw kaak behoudt zijn eigen contour. Dit geeft zelfvertrouwen en zelfverzekerdheid.

Een combinatiewerkstuk

tandpand-reuver-dental-unique-ceka-attachment

In sommige situaties lukt het niet om door middel van een aantal bruggen een volledig herstel van het kauwvermogen te realiseren. Een combinatiewerkstuk kan dan een oplossing zijn. We bedoelen daarmee bijvoorbeeld een combinatie van een brug met een gedeeltelijke prothese.

Vaak worden bij een combinatie werkstuk één of meerdere kronen gemaakt met een slotje eraan. In combinatie met deze kronen wordt vaak een frameprothese gemaakt die vastklikt in het slotje van de kronen.

Voor meer informatie over kronen en bruggen belt u 077 4741877

tandpand-reuver-home-voor-particulieren

Protheses & frames

tandpand-reuver-gebitbeschermer-button

Gebitsbeschermers

© 2024 Dental Unique B.V. | Power Internet B.V. | RJHosting | Power For Jobs