Hoogwaardige tandprotheses en frames in Limburg

DE PRODUCTEN VAN DENTAL UNIQUE

DE PRODUCTEN VAN DENTAL UNIQUE

Heeft u een prothese of frame nodig? Dan verricht uw tandarts het onderzoek en maakt hij de afdruk van uw gebit. Wij vervaardigen vervolgens de prothese of het frame. Op deze pagina leggen we uit wat protheses en frames zijn en hoe wij ze vervaardigen in ons tandtechnisch laboratorium. Neem contact op voor meer informatie.

Neem contact op

Frameprothese & partiële prothese

Een frameprothese is een gedeeltelijke en uitneembare prothese die tussen uw bestaande tanden past. Een verwijzing van uw eigen tandarts is hiervoor nodig. Zonder de partiële prothese kunnen de natuurlijke tanden namelijk gaan verschuiven of kunnen ze verplaatsen.

De metalen frameprothese
De frameprothese bestaat uit een metalen frame waaraan zadels met kunstelementen vastzitten. Het frame wordt gegoten van een sterke chroomkobaltlegering of van titanium en is samengesteld uit een basis, een hoofdverbindingsbeugel, kleine verbindingsbeugels en ankers rond uw eigen tanden.

De kunststof partiële plaatprothese
Daar waar u enkele tanden mist, vormt het kunststof deel een zadel op de kaak waarin de tanden en kiezen geplaatst worden. Wanneer de grip van de kunststof plaatprothese tegenvalt, kunnen wij deze uitvoeren met twee of meer gebogen ankers (haakjes), waardoor er meer houvast ontstaat.

Neem contact op