Hoogwaardige kronen, bruggen, facings en etsbruggen in Limburg

DE PRODUCTEN VAN DENTAL UNIQUE

DE PRODUCTEN VAN DENTAL UNIQUE

Heeft u een kroon of een brug nodig? Dan verricht uw tandarts het onderzoek en maakt hij de afdruk van uw gebit. Wij vervaardigen vervolgens de kroon of brug. Op deze pagina leest u meer over de verschillende kronen en bruggen die wij aanbieden. Neem voor meer informatie contact op.

Neem contact op

Kronen

Wat is een kroon? En waarom wordt een kroon gemaakt?
Een kroon is een kapje van metaal en porselein, enkel porselein of zirconium, dat precies past over een afgeslepen tand of kies. Het kapje zit op de tand of kies vastgelijmd. Door een kroon krijgt de tand of kies zijn oorspronkelijke vorm weer terug. Er zijn verschillende redenen waarom u een kroon nodig kunt hebben:

Tandbederf
Tandbederf kan ervoor zorgen dat een groot deel van de tand of kies verloren gaat. Er is dan onvoldoende houvast voor een vulling en er wordt een kroon geplaatst om weer een volledige tand te hebben.

Cosmetisch
Meestal gaat het daarbij om zichtbaar verkleurde en/of slecht gevormde tanden of kiezen.
De behandeling van een kroon of brug verloopt in een aantal stappen. Hiervoor zult u tenminste twee keer bij uw tandarts terug moeten komen. Zo nodig wordt plaatselijk een verdoving gegeven.

Een kroon of brug wordt niet direct in uw mond gemaakt, maar in een tandtechnisch laboratorium. Dit duurt ongeveer twee weken. Vervolgens kan deze door uw tandarts worden geplaatst.

Neem contact op

Bruggen

Wat is een brug en waarom wordt een brug gemaakt?
Een brug wordt gemaakt ter vervanging van één of meer ontbrekende tanden of kiezen.
Een brug zit vast aan twee of meer pijlers. Dit zijn afgeslepen tanden of kiezen aan weerszijden van de open ruimte van de ontbrekende tand of kies. Een brug bestaat uit twee of meer kronen, die op de pijlers passen en een brug of tussendeel, ook wel ‘dummy’ genoemd. De dummy bestaat uit één of meer kunsttanden en/of kiezen, die op de plaats van de open ruimte komen.

Er zijn verschillende redenen waarom u een brug nodig kunt hebben:

• Om beter te kunnen kauwen
• Verbetering van het uiterlijk
• Om te voorkomen dat tanden en kiezen scheef gaan staan en/of gaan uitgroeien

De behandeling van een kroon of brug verloopt in een aantal stappen. Hiervoor zult u tenminste twee keer bij uw tandarts terug moeten komen. Zo nodig wordt plaatselijk een verdoving gegeven. Een kroon of brug wordt niet direct in uw mond gemaakt, maar in een tandtechnisch laboratorium. Dit duurt ongeveer twee weken. Hierna zal uw tandarts de brug bij u plaatsen.

Neem contact op

Facings

U wilt mooie witte tanden? Wilt u verlost zijn van een spleetje tussen uw tanden? Of wilt u een afgebroken tand laten repareren? Met behulp van een zogenoemde facing kan de tandarts het uiterlijk van uw gebit verfraaien.

Een facing is een laagje tandkleurig vulmateriaal van composiet of een schildje van porselein. De tandarts plakt het vulmateriaal op de tand. Zo kan de tandarts de vorm of de kleur van een tand veranderen. Ook kan de tandarts spleetjes tussen tanden opvullen, afgebroken hoekjes repareren, gele of bruine tanden weer wit maken en scheve tanden maskeren.

Neem contact op

Kroon op een implantaat

Een kroon kan ook worden vastgeschroefd op een implantaat dat vastgegroeid is in het kaakbot. De natuurlijke wortel wordt vervangen door een kunstwortel, het implantaat. Het plaatsen van een implantaat is geen grote ingreep. Vaak wordt een implantaat geplaatst bij een kaakchirurg of implantoloog. Het kan zijn dat uw tandarts u doorstuurt naar een implantoloog, maar soms komt er ook een implantoloog naar de praktijk van uw eigen tandarts.

Omdat het implantaat gemaakt is van titanium, zal uw lichaam het implantaat niet afstoten. De kroon op een implantaat biedt net zoveel kracht en sterkte als uw natuurlijke tanden. Uw kaak zal niet slinken (in hoogte en dikte afnemen) en uw kaak behoudt zijn eigen contour. Dit geeft zelfvertrouwen en zelfverzekerdheid.

Neem contact op